8η Τροποποίηση - Παράταση Υλοποίησης στη Δράση Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων

Δημοσιεύθηκε η όγδοη (8η) τροποποίηση της Πρόσκλησης Υποβολής Αιτήσεων Χρηματοδότησης Επιχειρηματικών Σχεδίων στη Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» σύμφωνα με την οποία παρατείνεται η προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 42 μήνες και 132 ημέρες, από 39 μήνες και 132 ημέρες όπως ίσχυε, συνολικά από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης.

Σε περίπτωση που προθεσμία λήγει σε μη εργάσιμη ημέρα, αυτή παρατείνεται μέχρι την πρώτη εργάσιμη ημέρα. Ειδικά και μόνο για όσα επενδυτικά έργα, η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης στην εν λόγω Δράση είναι έως και την 05-04-2019, η προθεσμία ολοκλήρωσης τους δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 39 μήνες και  132 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ενταξης, καθώς είχε ήδη παρέλθει η ισχύουσα καταληκτική ημερομηνία υποβολής τελικού αιτήματος επαλήθευσης - πιστοποίησης.

Επιπρόσθετα, για όσα επενδυτικά έργα η ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ενταξής τους στην παρούσα Δράση είναι μεταγενέστερη της 11-06-2020, η προθεσμία ολοκλήρωσής τους δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 42 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης. Όταν με βάση τις ανωτέρω ορισθείσες χρονικές διάρκειες υλοποίησης των επενδυτικών έργων οι προβλεπόμενες ημερομηνίες ολοκλήρωσης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου είναι μεταγενέστερες της 31-12-2023, τότε ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης η 31-12-2023.

Σχετικό Αρχείο