Συμμετοχή της ΔΕΠ στο 26ο Forum Ανάπτυξης

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΔΕΠ) εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, το Επιμελητήριο Αχαΐας και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα HDB, στο πλαίσιο του 26ου Forum Ανάπτυξης, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση την Κυριακή 19.11.2023 και ώρα 12.00 – 14.00 στο ξενοδοχείο Αστήρ με θέμα:

 «Η συμβολή των προγραμμάτων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στη χρηματοδότηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, της ΔΕΠ και του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κος Πλάτων Μαρλαφέκας, ενώ ομιλητές θα είναι, η κα Ελένη Κολοφωτιά, Διευθύντρια Συνεπενδύσεων και Εγγυήσεων Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας - HDB και ο κος Παναγιώτης Παπαγεωργίου, Διευθυντής Καινοτομίας  Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB.

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB είναι η Τράπεζα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, που στηρίζει την Αναπτυξιακή Πολιτική της Κυβέρνησης, δημιουργώντας τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις. Παρεμβαίνει στοχευμένα και συμβάλλει με τη σειρά της στη μείωση του κόστους χρήματος, καθώς και στην ισόρροπη και δίκαιη κατανομή των οικονομικών πόρων μέσα από τη φαρέτρα των εργαλείων της.

Ξεκίνησε με 280 εκ. ευρώ υπό διαχείριση και σήμερα έχει φτάσει στα 9,4 δισ. ευρώ. Mέσα σε μόλις τρία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της διάρκειας της πανδημίας, στήριξε την ελληνική επιχειρηματικότητα, μέσω συγχρηματοδοτήσεων, εγγυήσεων και επιδοτήσεων.

Πρόκειται για αποδόσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα :

  • 45.288 νέα δάνεια
  • δημιουργία 18.600 νέων θέσεων εργασίας
  • στήριξη σε 306.000 θέσεις εργασίας
  • συμβολή περίπου 7,7 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας 

Στόχος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB είναι η σημαντική αύξηση του αριθμού των χρηματοδοτούμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης και καινοτομίας τους.