25/2/2022 - Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής για το Αίτημα Επαλήθευσης – Πιστοποίησης των Δράσεων «Επανεκκίνηση Εστίασης» και «Επανεκκίνηση Τουρισμού»

Με τις από 25/02/2022 Αποφάσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κου Γιάννη Τσακίρη καθώς και με σχετικές έγγραφες Οδηγίες που δόθηκαν προς τον αρμόδιο Φορέα υλοποίησης ΕΦΕΠΑΕ, αποσαφηνίζονται τα ακόλουθα:

  • Λόγω ταυτόχρονης λήξης στις 28/2/2022 διαφόρων υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς τη Δημόσια Διοίκηση, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής Αιτήματος Επαλήθευσης – Πιστοποίησης στις Δράσεις με τίτλο «Επανεκκίνηση Εστίασης» και «Επανεκκίνηση Τουρισμού» παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 21/3/2022 και ώρα 17:00. Διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη παράταση είναι η τελευταία που δίνεται στις Δράσεις αυτές.
  • Η μη προσκόμιση των διαφόρων πιστοποιητικών Πρωτοδικείων κατά την υποβολή Αιτήματος Επαλήθευσης – Πιστοποίησης, καταρχάς δεν επιφέρει την απόρριψη του υποβληθέντος αιτήματος εκάστης ωφελούμενης επιχείρησης, καθώς δεν  ευθύνεται η ίδια για τις όποιες καθυστερήσεις έκδοσης των πιστοποιητικών αυτών. Η επιχείρηση δύναται να προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα όταν εκδοθούν και η επαλήθευση – πιστοποίηση ολοκληρώνεται με την προσκόμισή τους.
  • Επίσης, ενημερώνουμε τις ωφελούμενες επιχειρήσεις ότι με τις ίδιες αποφάσεις και οδηγίες αποσαφηνίζονται επιμέρους ζητήματα υλοποίησης των εν λόγω Δράσεων, αναφορικά με τις σχετικές με το πεδίο 367 υποχρεώσεις.