Υπογραφή συμφωνίας για τη Διαχείριση Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020

Στην υπογραφή της επιχειρησιακής συμφωνίας  προχώρησαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  και ο  Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΦΕΠΑΕ) , που αφορά τη διαχείριση πόρων που ξεπερνούν τα 22 εκατ. Ευρώ , από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»

Η υπογραφή έλαβε χώρα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Κατσιφάρα και του προέδρου του ΕΦΕΠΑΕ κ. Θωμά - Φωκίωνα Αλγιανάκογλου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιευθούν προσκλήσεις, που θα αφορούν την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων .

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου - Ηπείρου και Ιονίων Νήσων ως εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, θα είναι ο φορέας που θα διαχειριστεί τις επικείμενες δράσεις.

Να θυμίσουμε ότι η Διαχειριστική είχε αναλάβει την διαχείριση και του  προηγούμενου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π. 2007-2013) , με απόλυτη διαφάνεια και ταχύτητα , αξιολογώντας  4.765 επενδυτικές προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 703 εκ. ευρώ και Δημόσιας Δαπάνης 381 εκ. ευρω .

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ Θωμάς - Φωκίων Αλγιανάκογλου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή του, επισημαίνοντας: «Θα κάνουμε τα προγράμματα αυτά να «τρέξουν», όσο το δυνατόν καλύτερα, προς όφελος των επιχειρήσεων και της περιοχής. Είμαστε έτοιμοι, με την υπογραφή ξεκινάμε. Καλή αρχή να έχουμε».

 Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε μεταξύ άλλων :  «Εμπιστευόμαστε τα Επιμελητήρια. Είναι ισχυρή η πολιτική μας βούληση. Μόνο με συμπράξεις μπορούμε να πάμε στην επόμενη μέρα. Έχουμε στραμμένο το ενδιαφέρον μας στην επιχειρηματικότητα, στην εξωστρέφεια, στην αναβάθμιση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για να δώσουμε ανάσα στις ίδιες τις επιχειρήσεις, να γίνουν ανταγωνιστικότερες και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίες που έχει ανάγκη η κοινωνία και ο τόπος».

O Πρόεδρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος - Πελοποννήσου - Ηπείρου και Ιονίων Νήσων - Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε. Επόμενη μέρα χωρίς να αλλάξουμε την παραγωγική δομή της χώρας, δεν θα υπάρξει. Είναι μονόδρομος η στήριξη της επιχειρηματικότητας. Υπάρχει μια άψογη συνεργασία μεταξύ μας που είναι βέβαιο ότι θα φέρει θετικά αποτελέσματα» δήλωσε

Τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και ΕΦΕΠΑΕ θα αποβεί προς όφελος της επιχειρηματικότητας εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής.

Παρόντες στην υπογραφή της επιχειρησιακής συμφωνίας ήταν επίσης η Γενική Διευθύντρια της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων κα. Μάγδα Πετροπούλου, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» κα. Άλκηστις Σταθοπούλου ,το στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Άρης Μαμασιούλας, ο Διοικητικός Διευθυντής της Διαχειριστής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ Βασίλης Αϊβαλής και ο νομικός σύμβουλος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Φώτης Γεωργιτσόπουλος.

 

ypografi pep 14 20 1