Πρόσκληση από την ΠΔΕ για διαχείριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Δυτική Ελλάδα 2014-2020"

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα , σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του στην έδρα της Περιφέρειας παρουσία του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Πρόεδρο της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Πλάτωνα Μαρλαφέκα ,  το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018, η απόφαση πρόσκλησης οποία καλεί τον ΕΦΕΠΑΕ και τον εταίρο του την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, για υποβολή φακέλου για τον ορισμό του ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Δυτική Ελλάδα 2014-2020".

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων έχοντας διαχειριστεί και στο παρελθόν με ιδιαίτερη επιτυχία το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια του προηγούμενου ΕΣΠΑ 2007-2013 διαθέτει πλήρη τεχνογνωσία, όλες τις απαραίτητες δομές και αποτελεί η ίδια εχέγγυο επιτυχίας για το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Δυτική Ελλάδα 2014-2020".

Από την μεριά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας δήλωσε:

«Η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την επιχειρηματικότητα. Εμείς έχουμε ολοκληρωμένη στρατηγική, πόρους διασφαλισμένους, πρόγραμμα δυναμικό που προσαρμόζεται στις ανάγκες της συγκυρίας και κυρίως διαθέτουμε πολιτική βούληση για την υλοποίησή του, μέσα από τη συνεργασία μας με τους θεσμικούς φορείς»

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η Πρώτη Περιφέρεια από τις τέσσερεις στην περιοχή χωρικής αρμοδιότητας της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων η οποία προβαίνει στην έκδοση της ανωτέρω πρόσκλησης.

Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας και Πρόεδρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ.Πλάτωνας Μαρλαφέκας τόνισε:

«Ξεκινάμε μια νέα, δημιουργική, συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με στόχο να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνος Καρπέτας, η Γενική Διευθύντρια της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων κα. Μάγδα Πετροπούλου, ο Διοικητικός Διευθυντής της Διαχειριστής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ κ. Βασίλης Αϊβαλής.