Προσκεκλημένη της Περιφέρειας Ηπείρου η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Συνάντηση εργασίας είχε η Διευθύντρια της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Μάγδα Πετροπούλου με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη Αλέξανδρο , την Πέμπτη 09/03/2017 στα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου, στα Ιωάννινα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πολύ καλής συνεργασίας που υπήρξε μεταξύ των δύο φορέων και μετά από πρόσκληση του κ. Περιφερειάρχη, προκειμένου να ενημερωθεί για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου στα πλαίσια της δράσης «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών» της προγραμματικής περιόδου 2007-2013, του οποίου η διαχείριση είχε ανατεθεί μέσω του ΕΦΕΠΑΕ στην Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Η Διευθύντρια καθώς και στελέχη του φορέα παρουσίασαν στον Περιφερειάρχη Ηπείρου  αναλυτικά στοιχεία υλοποίησης  της Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΠΕΠ Ηπείρου, εκφράζοντας την ικανοποίηση τους εκατέρωθεν, τόσο για το ποσό της ενίσχυσης  που έλαβαν, στα πλαίσια της δράσης,  επιχειρήσεις  της περιφέρειας Ηπείρου , το οποίο ξεπέρασε τις προσδοκίες των εμπλεκόμενων φορέων, όσο και για το μεγάλο ποσοστό απορρόφησης, το οποίο ανήλθε στο 59,56%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 67,64% των ενταγμένων επιχειρήσεων με τόπο υλοποίησης της επένδυσής τους, την Περιφέρεια Ηπείρου, ολοκλήρωσαν το έργο τους. Επιπλέον, τονίστηκε ότι οι επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού είχαν το μεγαλύτερο μέσο Προϋπολογισμό και την μεγαλύτερη μέση εκταμιευμένη Δημόσια Δαπάνη συγκριτικά με αυτές του τομέα Μεταποίησης και Εμπορίου-Υπηρεσιών, για στις Περιφερειακές Ενότητες  Θεσπρωτίας και Πρέβεζας , ενώ για τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων & Άρτας τη μεγαλύτερη καταβληθείσα Δ.Δ. είχαν  οι επενδύσεις στον τομέα της  Μεταποίησης.  Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του ΠΕΠ ιδρύθηκαν και ολοκλήρωσαν τις επενδύσεις τους 59 υπό σύσταση (start up) επιχειρήσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κυρίως στον τομέα του Εμπορίου-Υπηρεσιών.

Στελέχη της Διαχειριστικής είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν και την Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων κα Καλογιάννη, εκτενώς για το ΠΕΠ αλλά και για τα προγράμματα που υλοποιούνται μέσω του ΕΠΑΝΕΚ.