Συμμετοχή της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην "NOSTOS EXPO"

Αποδεχόμενη την πρόσκληση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, η «Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων»  συμμετείχε στην έκθεση «NOSTOS» 1st GREEK ALTERNATIVE TOURISM EXPO 2016 που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ναυπάκτου Αιτωλοακαρνανίας, από τις 14 έως και τις 17 Οκτωβρίου 2016.

Η NOSTOS EXPO 2016  είναι μια έκθεση εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, ο οποίος και αποτελεί την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως. Στους εκθέτες περιλαμβάνονταν περιφέρειες, δήμοι, επιμελητήρια, αναπτυξιακές επιχειρήσεις αλλά και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τομέα του τουρισμού και ειδικότερα του εναλλακτικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη της «Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων» φιλοξενούμενοι στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ενημέρωναν για τα νέα Προγράμματα ΕΣΠΑ που αναμένεται να ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα και απαντούσαν σε ερωτήματα επιχειρηματιών σχετικά με τις αναπτυξιακές δυνατότητες που προσφέρονται στον εναλλακτικό τουρισμό μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου  και ώρα 7μ.μ. από τον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κ.Τέρενς Κουίκ και τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ.Παναγιώτη Λουκόπουλο, παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ.Απόστολου Κατσιφάρα, εκπροσώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), του ΕΟΤ αλλά και τοπικών φορέων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων, όλοι οι ομιλητές στελέχη επιχειρήσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό τόνισαν την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

Δείτε φωτογραφικό υλικό